4 Tips til at booste din produktivitet på arbejdet

Til tider kan det godt være hårdt at komme igennem hverdagens stressende arbejdsdage. Der er mange opgaver at tage hul på, og det kan være utrolig svært at skabe sig et overblik og få opgaverne gjort på en hurtig men ordentlig måde, så arbejdet altid forbliver i en god kvalitet. Vi har nedenfor lavet en liste over ting, du kan gøre for at forbedre din produktivitet, når du udfører dit arbejde. 

Hav en to-do liste

For at hjælpe dig selv godt på vej med dine arbejdsopgaver, så kan det være en rigtig god idé at skrive ned, hvad du skal huske at få gjort i løbet af dagen og måske endda også om ugen. På den måde behøver du ikke gå og blive ved med at prøve at huske på de samme ting igen og igen. Du kan slappe af, fordi du ved, alt hvad du skal huske står på din liste. Du kan efterhånden som ugen skrider fremad strege de opgaver, du har fået udført, af. Du har altså med en to-do liste et helt klart overblik over, hvad du skal have lavet og hvad du har fået lavet. Sådan laver du en to-do liste.

Fokusér på en ting af gangen

Når man har mange bolde i luften på arbejdet og altså rigtig mange forskellige slags opgaver at tage sig til, så er det altså noget af en kunst at kunne holde hovedet koldt og holde overblik over det hele. Der er masser af arbejde der skal laves, og det bedste man kan gøre for sig selv er at se det fra en positiv vinkel, at der arbejde at lave til en. Der er mange opgaver, men det betyder ikke at det hele skal laves nu og her og på en gang og så færdig. Lad være med at starte på en opgave for så at begynde på en helt ny, når den første kun er halvt færdig. Det er nemlig her, man mister overblik, måske bliver stresset og bliver mindre produktiv.

Uddeleger arbejde der ikke er af høj prioritet

Hvis du har rigtig meget arbejde at se til, og kan fornemme, at du bare ikke kan nå at lave det hele helt selv, så kan det være en god idé at prioritere lidt i arbejdet. Du har helt sikkert mulighed for at dele arbejdet op i kategorier – arbejde der skal laves hurtigst muligt og arbejde der godt kan vente med at blive lavet lidt, eller som måske er nemmere at lave. Så kan du eventuelt fordele arbejdet ud mellem nogle af dine andre kollegaer, som du mener, kan lave arbejdet lige så godt som du selv kan. Det er teamwork og produktivitet og du vil højst sandsynligt opleve, at du ikke får stress mere, fordi arbejdet bliver lavet til tiden, og idet du lader andre lave noget af arbejdet for dig, så skal du ikke stresse over, om du nu når det hele eller ej, Det løfter et pres fra din skuldre.

Sov godt om natten – Kom udhvilet på arbejde

Søvn er nok noget af det vigtigste, din krop har brug for, når den skal præstere på arbejdet. Det nytter ikke noget at gå sent i seng om aftenen, fordi det betyder bare at det altid er en kamp at komme op om morgenen og at skulle komme igennem arbejdsdagen. Et godt sovemiljø vil hjælpe dig med at sove langt bedre, det vil sige at rummet skal være let afkølet, der skal ikke være larm, ingen lys og så skal seng og dyner være af god kvalitet, du kan her se gode sommerdyner på dette link og moskusdundyner på dette link. Det kan være svært at tænke på så meget andet end, når man skal hjem og sove, og det kan godt tage ens koncentration væk fra arbejdet. Sørg for at komme i ordentlig tid i seng dagen før du skal på arbejde. Du vil vågne op og være langt mere udhvilet og glad og dagen, du har foran dig vil ikke føles som en kamp men mere som en helt almindelig dejlig dag, der skal nydes ligesom alle andre dage.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *